Meny Stäng

Flyg gyrokopter – Upplev Västkusten från ovan

Vill du lära dig flyga och bli pilot, eller bara testa och uppleva hur en gyrokopter fungerar? Västkustens gyrokopterklubb erbjuder både provlektion eller fullständig utbildning som genomförs av instruktörer godkända av KSAK.

Gyrokopter är klassat som ultralätt flyg (UL). Gyrokoptern har rotor som en helikopter men fungerar delvis som ett flygplan eftersom rotorn drivs av vinden av fungerar som rund vinge. Gyrokoptern kräver en startsträcka som ett flygplan men till skillnad från ett flygplan kan vi landa på mycket kortare sträcka och i luften går det att stanna upp, snabbt svänga runt eller sjunka ner. Gyrokoptern erbjuder därför en helt annan möjlighet att uppleva världen från ovan och i våra öppna maskiner är det som att åka motorcykel genom luften.

Provlektion

En provlektion kostar 1500 kr och omfattar 30 min genomgång på marken av hur en gyrokopter fungerar och därefter 60 min flygtid där du själv får möjlighet att spaka. Bestämmer du dig för att gå vidare och utbilda dig hos oss räknas provlektionen in i dina utbildningstimmar.

Utbildning

För att flyga gyrokopter krävs ett UL-certifikat och utbildning inkluderar både teori och praktik, minst 25 lektionstimmar. Totalkostnad för ett certifikat är ca 40.000 kr. Vår utbildning sker i samarbeta med Gyrokopter.se som är svensk återförsäljare av AutoGyro.

Har du redan flygcertifikat (UL eller PPL) kan du flyga in dig på gyrokopter, vilket kräver ca 15 timmar.

Våra gyrokoptrar

Vi kan erbjuda provlektioner/utbildning i maskiner med öppen eller stängd cockpit. När du är klar med din utbildning finns det möjlighet att hyra gyrokopter av klubbens medlemmar eller köpa in sig på en andel.

Presentkort

Har du en god vän som har pilotdrömmar eller som du vill överraska med en upplevelse utöver det vanliga så går det utmärkt att beställa ett presentkort.

Boka provflygning eller presentkortsflygning

Bokning gör du via vår samarbetspartner Gyrokopter.se